Tilfældigvis er skærmen blevet blæk

Søren Bro Pold (Developer), Jonas Fritsch (Developer), Lasse Steenbock Vestergaard (Developer)

Research output: Non-textual formInteractive productionResearch

Abstract

Hvad
Installationen består af: en skærm, en computer, en bonprinter og 3 bøger. I hver af bøgerne er der indbygget sensorer, der kan registrere tryk. Ved at trykke på bøgerne, kan man skabe et digt, som automatisk printes ud på en bonprinter, og som man kan tage med sig.

Hvordan
Når installationen er i stilstand, vises et ordhav. Når man løfter en af bøgerne, kommer et hvidt tekstfelt til syne midt i ordhavet. Dernæst kommer der en tekstlinje frem. Ved at trykke på bogen kan man ændre på teksten. Der er yderligere to grader af teksten ud over den, som først optræder. Ved at fastholde trykket, vælger man den grad, man gerne vil have. Så ryger tekstlinjen ind på plads på det hvide tekstfelt og en ny fremkommer. Man fortsætter sådan, indtil digtet er færdigt. Dernæst printes det automatisk ud på en bonprinter og man kan tage det med sig.
Bemærk: Der er forskellige tekster tilknyttet hver bog. Ved at bruge forskellige bøger, kan man altså skabe forskellige tekster. Man må gerne bruge flere bøger på én gang.

Hvorfor
Formålet med værket er at vise ét af de træk, der ofte gør sig gældende i digital litteratur; nemlig at brugeren skal gøre noget med værket for at få det til at give mening. Her skal man selv være aktiv, for at der bliver skabt et digt. Det er først gennem brugerens interaktion med værket, at man egentlig kan tale om, at der er et værk.
Værkets lydbillede har – ud over at det er en del af værket – til formål både at skabe et lydligt rum for installationen, og at gøre det tydeligt, hvem der interagerer med hvilken tekst i værket, når der er flere, der leger med det samtidigt.
Original languageDanish
Publication date2013
Size4x4 m2
Publication statusPublished - 2013

Cite this