Personlig profil

CV

Niclas Hedam er en dedikeret ph.d.-stipendiat ved IT-Universitetet i København. Han tager en ph.d. i datalogi med speciale i datasystemer. Hans forskningsinteresser ligger i krydsfeltet mellem sikkerhed og datasystemer. Han sigter mod at forstå og adressere udfordringerne ved at garantere tilgængeligheden, integriteten og fortroligheden af moderne datasystemer og computerlagring.

Niclas afsluttede sin bacheloruddannelse med en bachelorgrad i softwareudvikling i 2019. Han fortsatte derefter med en kandidatgrad i datalogi i 2022, hvor han specialiserede sig inden for informationssikkerhed.

Før sin nuværende rolle som ph.d.-stipendiat arbejdede Niclas på ITU som forskningsassistent. Denne erfaring gav ham værdifulde muligheder for at samarbejde med anerkendte forskere og få en grundig forståelse af de forskellige udfordringer og muligheder inden for datasystemer.

I øjeblikket arbejder Niclas i DAPHNE-sammenhæng med at udforske og eksperimentere med eBPF-baseret offload på computational storage i store datapipelines. Dette projekt har til formål at forbedre effektiviteten og skalerbarheden af datapipelines og samtidig garantere sikkerhed og integritet. Niclas bidrag til projektet er bemærkelsesværdigt; for nylig skabte Niclas den første offentligt beskrevne computerlagringsenhed, der kører eBPF.

Forskningsområde

Niclas interesserer sig for tværfaglig forskning mellem sikkerhed og datasystemer. Centrale forskningsinteresser omfatter

  • Datasystemer
  • Datasikkerhed
  • Privatliv
  • Computational Storage

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Information Security, Master of Science in Computer Science, IT-Universitetet i København

201912 aug. 2022

Dimissionsdato: 12 aug. 2022

Software Development, Bachelor of Science, LSM-Tree on Open-Channel SSD, IT-Universitetet i København

201628 jun. 2019

Dimissionsdato: 28 jun. 2019

Eksterne ansættelser

Intern, Samsung Semiconductor Denmark Research

2020

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Niclas Hedam er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller